Solymár Imre Városi Könyvtár Solymár Imre Városi Könyvtár
2024. 02. 24. Szombat  -  Mátyás napja.
Ön a 63 666. látogatónk.
KezdőoldalDíjak, elismerések

Díjak, elismerések

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Országos Programbizottság javaslatára a 2010. évi Internet Fiesta programjainak sikeres megszervezéséért könyvtárunkat elismerő oklevélben részesítette.


Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Országos Programbizottság javaslatára a 2009. évi Internet Fiesta programjainak sikeres megszervezéséért könyvtárunkat elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesítette.


Az "Év Könytára" kitüntető címet 2005-ben könyvtárunk nyerte el.

A Tolnai Népújság írta rólunk:

Bonyhádi az év könyvtára
A legmagasabb elismerés a völgységi intézménynek


A Solymár Imre Városi Könyvtárat az év könyvtára címmel tüntette ki a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.
A bonyhádi könyvtár a hét hat napján nyitva tart. Nem ritka, hogy este nyolc órakor is világos az intézmény. A könyvtárosok programok sokaságát kínálják az érdeklődőknek.
Antal Mária igazgató számba vette, rendszerbe foglalta tevékenységüket, és elküldte a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt pályázatra. Ennek alapján a programot elbíráló bizottság Az év könyvtára kitüntető címet adományozta az intézménynek.
Az elismerés átadásakor Koncz Erika helyettes államtitkár ismertette azokat a szakmai indokokat, amelyek alapján a döntés megszületett. Többek között a korszerű informatikai eszközök használata, az elektronikus tájékoztató rendszer megszervezése, a munkatársak és a kistérség könyvtárosainak továbbképzése, szakmai fórumok rendezése, az igényekhez igazodó állomány alakítása, a rendszeres könyvbemutatók és más kapcsolódó rendezvények lebonyolítása, az esélyegyenlőség megteremtése szerepelt a felsorolásban.
Antal Mária intézményvezető szerint egy könyvtár a könyvtárosoktól jó. Mint mondta, a bonyhádi intézményben olyan szakemberek dolgoznak, akik nemcsak a megélhetési lehetőséget látják munkahelyükben, munkájukat hivatásnak tekintik. Úgy tartja, az elismerés elsősorban kollégáinak szól, akik néhány év alatt az olvasók és a szakma szellemi műhelyévé tették a könyvtárat.
Bevezetett és rendszeressé vált programjaik közül kiemelte a Völgységi Könyvfesztivált, a térség kistelepülésein dolgozó könyvtárosoknak megteremtett ismeretszerzési alkalmakat, a gyermekfoglal- kozásokat.
- Az, hogy elnyertük Az év könyvtára címet, megtiszteltetés. Hogy valóban rászolgáltunk az elismerésre, további munkánkkal kell bizonyítanunk - fogalmazta meg Antal Mária. (Pál Ágnes)


2006. március 15-én Bonyhád város Önkormányzatának Képviselőtestülete könyvtárunk igazgatónőjét, Antal Máriát a kultúra területén végzett kiemelkedő munkássága elismeréséül Perczel-díjban részesítette.


Elismerő oklevél Matisz Nóra gyerekkönyvtárosnak

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének Tolna megyei szervezete 2005. október 28-án, az Illyés Ünnepségek keretében kolléganőnket, Matisz Nórát kiváló gyermekkönyvtári tevékenységéért, a kistelepülési könyvtárak, iskolák részére nyújtott tevékenységért ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesítette.