Solymár Imre Városi Könyvtár Solymár Imre Városi Könyvtár
2024. 04. 25. Csütörtök  -  Márk napja.
Ön a 63 844. látogatónk.

Kezdőoldal

Könyvajánló - Jean-Pierre Montcassen: A fény leánya
Könyvajánló - Jean-Pierre Montcassen: A fény leánya

Tetiserinek, az előkelő, de elszegényedett családból származó Szaszharé lányának az élete váratlanul szerencsés fordulatot vesz, amikor kéjsóvár nagybátyja közbenjárásának köszönhetően bekerül Hatsepszut fáraó udvarhölgyei közé. Hamarosan maga a fáraó is felfigyel rá, és ezután a fiatal, szenvedélyes lány pályája egyre magasabbra ível.

Szépsége és fiatalsága azonban nem elég, hogy akár csak esélye legyen megállni a helyét az udvar intrikái és cselszövései közepette: elég egyetlen végzetes hiba, és a legnagyobb magasságból a legnagyobb mélységbe kell zuhannia, ahonnan talán már nincs is visszatérés…

Jean-Pierre Montcassen (Cselenyák Imre) többek között „A fáraó lánya”, „A sivatag hercegnője”, „Az egyiptomi kéjnő” és a „Szamuráj és gésa” című nagy sikerű regények írója a tőle megszokott nyíltsággal és alapossággal, helyenként már-már mellbevágó nyersességgel mutatja be az ókori Egyiptom XVIII. dinasztiája korának mindennapjait, szenvedélyeit és cselszövéseit.

Könyvajánló - Tetoválások
Könyvajánló - Tetoválások

Ez a könyv a tetoválás egyedüli "szótára", mely egyesével mutatja be a testművészet művészi motívumainak fajtáit és jelképrendszereit. A tetoválás nemcsak egy bőrbe vésett rajz, hanem egy jelképes üzenet is, melynek valódi jelentését és jelentőségét kizárólag viselője ismeri. A tetovált bőr egyfajta életfilozófiát mutat, esztétikus formába rejtett üzenetet, mely túlmutat időn és divaton. A tetováló nem egyszerű rajzoló, hanem művész, a tetováltatás pedig legtöbb esetben belső elkötelezettségből fakad, nem csupán szeszély.
A tetoválást viselők és a tetoválás után áhítozók a motívumokon, szimbólumokon kívül e könyvből megismerhetik a tetoválás történetét, a napjainkban alkalmazott eljárásokat, és még gyakorlati tanácsokat is találnak a szalonok kiválasztására és a sebek ápolására vonatkozóan.
A(z) Tetoválások (Könyv) szerzője Noemí Marcos Alba.

Könyvajánló - Farkas Ottó: Kísértetárnyék
Könyvajánló - Farkas Ottó: Kísértetárnyék

Szellemek, átkok, boszorkányok, kísértetek, lidércek, halottlátók, hazajáró lelkek, bájital, szellemidézés, szemmelverés, idejétmúlt, mégis izgalmas, borzongató témák követik egymást Farkas Ottó könyvében. Könyves Kálmán a 12. század elején törvénybe iktatta, hogy „a vérszívó boszorkányokról pedig, mivel ilyenek nincsenek, semmiféle vizsgálatot ne tartsanak”. Felvilágosult királyunk csupán a boszorkányok egyik kategóriájának létét tagadta. Nem csoda hát, ha még a 18. században is zajlottak boszorkányperek, míg azokat Mária Terézia be nem tiltotta. Ezzel azonban a boszorkányságok nem értek véget, a bűbájosság, a rontás még két évszázadon keresztül a népélet része maradt, s foszlányaiban még napjainkban is fellelhető. Farkas Ottó rövid idő alatt második könyvével jelentkezik. A Medvesalja és környéke mondavilágának bemutatását követően most Gömör–Nógrád még élő vagy már csak a szerző felvételein őrzött hiedelemvilágába enged betekintést adatközlők történetei által. Néprajzkutatók is haszonnal forgathatják, de izgalmas olvasmányul szolgálhat az ősök múltja iránt érdeklődőkön túl a szellemi kalandra vágyóknak is.

Könyvtári emlékszobák
Könyvtári emlékszobák

Díjmentesen látogatható nyitva tartási időben,

csoportok előzetes bejelentkezése:

74/451-834-es telefonszámon.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Könyvtári házhoz szállítás
Könyvtári házhoz szállítás

Ha szeret olvasni, érdeklik a könyvek, de mozgásában valamilyen

 oknál fogva akadályozott, keressen meg minket, segítünk!

Előző1 2 3 ... 40 41 42 Következő
Új Széchenyi Terv Magyarország megújul Europa.eu
e-Magyarország pont PAFI - Pályázat figyelő NAVA


Krefiti.hu - Ifrjúsági portál