Solymár Imre Városi Könyvtár Solymár Imre Városi Könyvtár
2024. 04. 19. Péntek  -  Emma napja.
Ön a 63 796. látogatónk.

Kezdőoldal

DVD-ajánló: Mielőtt meghaltam
DVD-ajánló: Mielőtt meghaltam

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) villanyszerelőként tengeti hétköznapjait, de igazán a rodeók vakmerő világában érzi otthon magát. Egy öntörvényű, vérbeli texasi cowboy, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget a holnapoknak. Ebből az életigenlő mámorból egy sokkoló hír józanítja ki: HIV vírussal diagnosztizálják, az orvosok szerint már csak 30 napja van hátra. 1985-öt írunk, amikor még a szabadalmaztatott gyógyszerek hiányával kell szembenéznie minden egyes HIV-fertőzött betegnek. De Ron nem fogadja el a halálos ítéletét: kutatni kezdi a lehetséges gyógymódokat. Mexikóba utazik, ahol rátalál egy alternatív gyógyszerre, és más megoldás nem lévén, elkezdi becsempészni az USA területére. Ron, az AIDS-es Rayonban (Jared Leto) biztos szövetségesre talál, akivel minden kockázatot bevállalnak: közösen megalapítják a 'vásárlói klubot', ahol HIV-pozitív betegek havi tagsági díj ellenében hozzájuthatnak a kormány által nem jóváhagyott gyógyszerekhez, kiegészítőkhöz. A gyógyszergyártó cégek, a tudományos intézetek nagy kihívással néznek szembe, ugyanis a dallasi cowboy népes tábora, és az illegális gyógyszerek értékesítése egyre nagyobb visszhangra talál. Ron elszánt küzdelembe kezd: felveszi a harcot a kormány embereivel, hogy bebizonyítsa igazát, visszaszerezze méltóságát, és sorstársaival együtt elfogadják őt ebben a kegyetlen, életért folytatott küzdelmében.

DVD-ajánló: Vonzások
DVD-ajánló: Vonzások

India békés és nyugodt élete váratlanul összeomlik, amikor a tizennyolcadik születésnapján, tragikus autóbalesetben elveszíti szeretett apját és a legjobb barátját. A temetésen váratlanul felbukkan Charlie, az apja testvére, akinek létezéséről nem is tudott. A bácsikája úgy dönt, hogy velük marad, hogy támaszt nyújtson a családnak, neki és az érzelmileg instabil anyjának. A férfi lenyűgözi a lányt, aki teljesen belehabarodik. Idővel azonban rájön, hogy Charlie bácsi valójában nem véletlenül bukkant fel.

DVD-ajánló: Kezelés
DVD-ajánló: Kezelés

A harmincnyolc éves Mark túlélte a gyermekbénulási járványt, ám lebénult. Miközben a teste szinte teljes mozdulatlanságra van kárhoztatva, és egy vastüdő tartja életben, a szelleme szárnyal, diplomát szerzett és rajong a költészetért. Mark eltökélt szándéka, hogy mindent kipróbál az életben, amire csak képes, beleértve a szüzessége elvesztését. Elege volt a romantikus álmodozásokból, inkább felbérel egy szexterapeutát, hogy vezesse be a gyönyör birodalmába. A kezelés azonban alapjaiban megváltoztatja mindkettőjük életét.

Könyvajánló: Demény - Most én ugatok
Könyvajánló: Demény - Most én ugatok

Hatalmas sikernek tűnik Demény – Most én ugatok című könyve, aminek bemutatóján sosem látott mennyiségű, csillogó szemű kutyabarát gyűlt össze. Persze nem ő maga írta vizslamancsaival, hanem gazdája, Magos Judit vállalta magára az írnok szerepét. Felhőtlen szórakozás és a világ egy öntörvényű, bohém vizsla szemével nézve: ez vár ránk, akár a blogját, akár a könyvét olvassuk.

Könyvajánló: Egyszer úgyis meg kell halni
Könyvajánló: Egyszer úgyis meg kell halni

Säde 36 éves, egyedül élő nő. Így természetes, hogy a családos munkatársak helyett ő vállalja az éjszakai és ünnepnapi ügyeleteket az Oltalmaz-lakban, ahol erőszakos férjük elől menekülő nőknek nyújtanak segítséget. A legtöbb gondozott nem meri feljelenteni bántalmazóját, még akkor sem, ha már sokadszorra kell elszenvednie a verést. De az Oltalmaz-lak elveinek is ellentmond, hogy erőltessék a rendőrségi beavatkozást vagy a válást.
Sädét nagyon megviseli, amikor ráébred: ennek az elvnek a merev követése néha súlyos következményekkel jár. Egyik visszatérő vendégüket ugyanis agyonveri a férje. Ezt követően Säde nem tud szabadulni a gondolattól, hogy ez bármikor megismétlődhet. Aztán az egyik brutális férjet váratlanul baleset éri, s követi őt a második majd a harmadik is.
A nyomozást Az első gyilkosságom című Lehtolainen-krimiből megismert Maria Kallio vezeti, immár főfelügyelőként.

Előző1 2 3 ... 38 39 40 41 42 Következő
Új Széchenyi Terv Magyarország megújul Europa.eu
e-Magyarország pont PAFI - Pályázat figyelő NAVA


Krefiti.hu - Ifrjúsági portál